DE MAL EN PITJOR


El diumenge 22 de maig, la majoria de catalans vem anar a dormir amb un mal gust de boca davant el triomf incontestable del PP a les eleccions municipals. Va ser un dia tràgic pels catalans i per la gent amb ideals i amb un mínim d'intel·ligència, és a dir, per la gent que sap que el PP no és la solució a la crisi i que en Zapatero no en fou la causa.

El més trist de tot és que mentre una de les dues Espanyes s'estava manifestant contra el sistema, contra el capitalisme, els polítics, etc., l'altra Espanya, la casposa, la inculta, la submissa, la conservadora, la caciquista, va tenir la veu i el vot. La primera va optar per abstenir-se o bé votar en nul. I ja se sap què passa: davant d'una acció tan poc intel·ligent, els que sí van exercir el seu dret van opinar per tots. El gran mal d'Espanya -o un dels seus grans mals- és que tota la gent descontenta amb la política -majoritàriament d'esquerres- no vota, quan el que haurien de fer és votar per partits nous o petits que els poguessin representar millor, com el CUP, el PACMA, o tants d'altres.


Evidentment, tota la gent que va anar a votar el PP a Espanya i Catalunya va ser perquè creien que aquest partit els treuria de la crisi. Sembla mentida com la gent pot arribar-se a creure mentides com que en Zapatero té la culpa de la crisi, quan la culpa és precisament del sistema capitalista, dels bancs, de les dretes, o sia, dels sectors als qui el PP afavorirà més. I a la gent no se li acut altra cosa per combatre la crisi que votar dretes, quan precisament ara més que mai el que cal votar són les esquerres, o sia polítiques que combatin el capital i que es posin del costat dels ciutadans, que apostin per accions socials, ajudes als qui més ho necessiten. Com diu Chomsky, una de les tècniques de manipulació de les masses consisteix a crear una crisi i després oferir retallades com a solució (llegiu-ho aquí, punt 2).

Menció especial mereix el cas Camps: els ciutadans valencians han avalat un partit descaradament corrupte, que interromp les emissions de TV3 i que diu bajanades sense cap base científica com que el valencià és un idioma diferent del català. Davant una cosa així, només em ve de gust dir una cosa, ja em perdonareu: "valencians", aquí us quedeu. Jo ja llenço la tovallola amb vosaltres. Que us donin pel sac. Al botavant (evidentment excloc els valencians de veritat, els sense cometes).

El dia que els ciutadans comencem a despertar i a unir-nos, les coses canviaran. Mentrestant, tot seguirà igual. Per sort avui dia ja comença poc a poc a haver-hi un canvi, gràcies a Internet, que s'ha convertit en l'eina de la veritable informació i el mitjà de cohesió i comunicació popular.
.

Comentaris

Charo ha dit…
més raó que un Sant ... i això que sóc atea ...

Entrades populars d'aquest blog