Air Goebbels

Després de la polèmica creada amb la negativa del President de Air Berlin a que es faci servir el català als seus avions (negativa seguida d'un article criticant despectivament la política lingüística balear), la sempre vehement Pilar Rahola l'ha replicat amb un esplèndid article que no té desperdici. En Joan Puig (ERC), famós per banyar-se en la piscina de Pedro J. Ramírez (qui no conegui la història, per favor que miri l'enllaç, és de les pàgines més brillants de la història recent d'Espanya) tampoc s'ha quedat curt, i ha atacat amb molta duresa Air Berlin, anomenant-la "Air Goebbels".
No sé si en fem un gra massa amb tot això els catalans (si ens hem de guiar pels centenars de posts que han rebut na Pilar i en Joan, som un feixistes genocides i voraços), però a mi no em sembla gens malament que en una companyia aèria que pretén guanyar-se els seus dinerons a les Balears, el personal t'atengui en català encara que sigui només per a dir-te "bon dia", de la mateixa manera que han hagut de fer l'esforç de fer-ho en castellà. Tan dífícil és que poguem ser atesos en el nostre idioma?
De totes maneres, em procupa molt més el fet d'anar a qualsevol bar, restaurant, botiga de roba, etc. a Barcelona i que tot el personal siguin immigrants que no entenen ni papa de català. Em fa sentir estrany a la meva pròpia terra. Jo crec que hauríem d'exigir més en aquest aspecte com a catalans, però no d'una manera barroera ni maleducada (moltes d'aquestes persones són nouvingudes i se'ls ha de deixar una mica de marge perquè aprenguin), sinó simplement utilitzant el nostre idioma i no renunciant-hi. Això fa que el català sigui usat i a més li donem la oportunitat al nouvingut per a que el practiqui.
Ah per cert, el Tribunal Suprem ha donat la raó a Joan Puig en el tema famós de la piscina. Foteu-vos, peperos constitucionalistes que respecteu tant les decisions del Poder Judicial, i que tant defensàveu la ocupació il·legal d'una platja pública per part d'en Pedro J., tot demostrant una devoció pel caciquisme molt pròpia de l'Espanya "cañí".


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog